Ga terug

Antwerps worstenbrood

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten

  • 4 st Espresso rode peper braadworsten (Butchery)
  • 1 el Agavesiroop
  • 2 tl Zout
  • 3 el Panko
  • 1 blik Croissantdeeg groot (Blik voorverpakt)
  • 1 st geklopt ei

Instructies 

  • Verwarm de barbecue voor op 200 graden
  • Haal de worsten uit hun velletje en doe de vulling ineen kom
  • Voeg hier 2 theelepels zout, 1 eetlepel agave siroop en3 eetlepels panko aan toe
  • Mix met je handen tot je een fijn gehakt hebt
  • Rol het croissant deeg uit en splits in vierkanten (2 croissant vellen aan elkaar)
  • Rol nu worstjes van het gehakt en leg deze op de rand van een deeg vierkantje
  • Rol er nu mooie broodjes van en bestrijk met het ei
  • Bak de broodjes ongeveer 10 minuten op de barbecue oftot de broodjes mooi gevormd zijn en een mooie kleur hebben gekregen
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: belgisch
Trefwoord: antwerpen, worstenbrood