Ga terug

Italiaanse Sausage Roll

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 st rechthoekig pizzadeeg (voorverpakt)
  • 2 st Zontomaaten parmigiano braadworsten (Butchery)
  • 2 st Rozemarijn en oregano braadworsten (Butchery)
  • 1 bol Mozarella
  • 1 st Parmezaanse kaas
  • 1 pot Olijven
  • 1 pot Zongedroogde tomaat
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 st Ui
  • 1 tak Rozemarijn
  • 3 tak Tijm
  • 3 tl Gedroogde Oregano

Dipsaus

  • 1 pakje Frito
  • 2 tenen Knoflook

Instructies 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Ontvel de worsten en mix de inhoud door elkaarin een kom
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat
  • Verdeel het gehakt gelijkmatig over het deeg maar laat aan de bovenkant en zijkanten 1 centimeter ruimte over
  • Scheur de Mozarella in stukken en verdeel over de pizza
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza (zoveel je wilt)
  • Snij olijven, ui, knoflook en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en verdeel over de pizza. Let op met de zongedroogde tomaat, gebruik hier niet teveel van want dat overheerst snel.
  • Pluk de rozemarijn en tijm, en snij klein. Verdeel dit over de pizza.
  • Verdeel de oregano over de pizza.
  • Rol het geheel nu op vanaf de onderkant. Maak het lege deel aan de bovenkant een beetje nat met water zodat je de pizzaroldicht kan plakken. Plak ook de zijkanten dicht.
  • Een échte Italiaanse worstenbrood is half rond, maar je mag zelf bepalen of je hem recht of half rond vormt.
  • Smeer de bovenkant van de rol in met wat olijfolie en rasp hier vervolgens Parmezaanse kaas overheen. Besprenkel eventueel met wat een klein beetje zeezout.
  • Doe de rol nu in de oven voor 30 tot 40 minuten, of tot de kaas mooi krokant is en het deeg mooi bruin.
  • Laat de rol nu even een kwartiertje afkoelen, het is namelijk het lekkerst als het niet té warm is.
  • Maak nu wat Frito warm en voeg hier wat knoflook aan toe. Dit kan je gebruiken als dip saus!
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: sausage, worst