Ga terug

Koreaanse oesters

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oester mes
  • Keukenmes

Ingrediënten

Oesters

  • 8 st Oesters

Sausje

  • 1 el Gochujang (Koreaanse chili pasta)
  • 2 el Rice vinegar

Extra toppings

  • sesamolie
  • sesamzaadjes
  • groene ui of lente ui

Instructies 

  • Open de oesters met een oester mesje.
  • Meng de Gochujang en de Rice vinegar tot een egaal sausje.
  • Voeg bij elke oester een theelepeltje van het sausje toe.
  • Voeg bij elke oester een theelepeltje sesamolie toe
  • Verspreid wat getoaste sesamzaadjes over de oesters heen.
  • Snij het groene deel van de groene ui in dunne reepjes en verspreid over de oesters heen.

Notities

Het geheel moet je, net als met "normale" oesters, in één keer in je mond laten glijden en opeten. Je zal dit niet betreuren!
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: korea, Koreaans, Korean
Trefwoord: Koreaans eten, Koreaanse oesters, Korean food, Korean oysters, Oysters