Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Ik zou Rudilicious niet zijn als ik er niets mee zou doen natuurlijk dus ik heb groot uitgepakt (vind ik zelf).

Ik had sowieso grootse ideeën rond de Halloween maar helaas kon de shop waar ik mijn Halloween kostuum besteld had, niet leveren in 2 hele weken tijd.. en het was op voorraad..

Juist, dus moest ik iets anders verzinnen om toch kei hard binnen te knallen op het Instagram Halloween algoritme. Kei hard is bij mijn profiel (Instagram) niet heel hard, maar voor mijn doen toch best hard, begrijp je? Ik had bedacht om iets met vuur te doen en met de doodshoofd briketten die ik besteld had. Ik wilde de hel door laten komen in het eindproduct. Maar wat zullen we eens maken..?

The Butchery Hellraiser

The Butchery (slager) vond het wel leuk om een Halloween gerecht te hebben, dus stuurde ze me wat burgers toe zodat de koning der burgers (#BbqBurgerBattle) een mooie burger kon bouwen. Mooi! Heb ik meteen mijn Halloween onderwerp. Het was weer even geleden dat ik een goeie burger gebouwd had, de vorige was voor La Carne (slager). Zin in!

Ik wilde in eerste instantie een volledig zwart broodje maken of een bloedrood broodje, maar mijn maatje Martijn (@fikkenenbikken) bracht me op een beter idee. Hij liet me Brimstone bread zien. Een rood broodje met een soort van zwarte koek coating er omheen dat open barst bij het bakken en er dan uitziet als een lavasteen. Het idee is briljant! Maar die harde koekachtige korst er omheen leek me toch niet heel lekker. Dus heb ik het recept wat aangepast zodat het broodje gewoon lekker eetbaar is voor een burger. Het resultaat was niet 100% wat ik in gedachte had, ik had liever gezien dat er meer “cracks” in zaten, maar toch een prachtig broodje.

Om in het bloederige en vuur concept te blijven heb ik voornamelijk gewerkt met rood. Rode paprika, rode chili, rode tomaat en een rood sausje die extra rood is gemaakt met kleurstof. De burger heb ik gekruid met enkel peper en zout. Op de burger heb ik Iberico ribvingers gelegd die er wel wat uit zien als darmen. Die heb ik gekruid met Fire Starter van Smack-It. Het sausje is een combinatie van o.a. Ketchup, Sriracha, gerookte paprikapoeder, chilipoeder, mayonaise, Worcestersaus en kleurstof. Een lekkere pittige burger dus! Past prima in het Halloween concept dacht ik zo.

Om de foto te maken heb ik mijn prachtige Santa Maria barbecue gebruikt. Om meer in het hel concept te komen heb ik de metalen kettingen die ik gebruikte voor de #BbqBirdBattle weer opgehangen en neergelegd. Achterin de barbecue heb ik in eerste instantie geprobeerd vuur te maken met enkel hout, maar op de foto viel dat vuurtje nogal tegen. Het wilde niet groot worden zoals ik voor ogen had. Uiteindelijk heb ik spiritus erbij gehaald en dit op het vuur gegooid. Dan heb je exact 3 seconden om je foto’s te schieten voor je er weer nieuwe spiritus op moet gooien. Geen zorgen, het vuur en de spiritus was ongeveer een meter verwijdert van de burger (ja zo groot is die barbecue). De doodshoofdjes dienen hier puur ter decoratie maar heb ik wel even aangestoken voor het effect.

Zie hier het resultaat:

Halloween food idea

Okee tof! Maar ik ben nog niet klaar he.. Eén Halloween post?! Halloooo!!

Butcher(y)s Fingers

Er is (of wellicht “was” wanneer je dit leest) ook nog een #ButcheryBratwurstBattle aan de gang! Mijn inspiratieknobbel, of creativiteitknobbel (’t is maar net hoe je het wilt noemen) raakt helemaal overstuur wanneer er een battle gaande is. Daarom heb ik ook nog een post gemaakt die goed is voor de battle, maar ook het Halloween thema raakt.

Mijn held Jeremy (@blackgoldsmokehouse) liet me een voet zien die hij probeerde te maken en dat bracht me op het idee om iets soortgelijks te doen, maar dan met een hand. Ik heb een aantal lekkere Cheddar Jalapeno worsten van The Butchery ontmanteld en extra gekruid met Fire Starter van Smack-It Spices. Daarnaast heb ik een cheddar blok verdeeld in een aantal langwerpige blokken als vulling voor de vingers en de handpalm. Het gehakt heb ik om de kaasstengels gekneed en er een hand van gemaakt. Dit heb ik langzaam op ongeveer 65 graden laten garen in de oven, af laten koelen en daarna nog even in de vriezer verder stijf laten worden. Daarna heb ik de hand helemaal omwikkeld met bacon en het geheel een half uurtje laten roken op de Kamado.

Dit resulteerde in een heerlijke sappige, rokerige en kazig geheel wat ik nog geserveerd heb met een bloedige saus natuurlijk. Leuk detail, voor het uitstekende bot heb ik dus echt bot gebruikt van een ribbetje die ik eerder opgepeuzeld heb. Die zie je misschien niet helemaal goed terug op de foto, maar het is toch het benoemen waard.

Author

Write A Comment