Sommige mensen houden niet van oesters, daar snap ik nou helemaal niets van! Wanneer zo’n heerlijke oester in je mond glijdt en de smaken door je mond verspreiden wanneer je er zachtjes in bijt.. Het is bijna erotisch.

Ik nodig geregeld iemand uit om te eten, want het is natuurlijk fantastisch om iemand anders te zien smullen van de gerechten die je maakt. Alleen maar voor jezelf koken is niet altijd even gezellig. Mijn gast had zelf oesters gevangen uit de Zeeuwse zee en kwam met een hele bak aan.

Ik had bedacht om Koreaans te gaan koken, dus had ik eens gegoogeld of er ook Koreaanse recepten waren voor Oesters. En die waren er wel natuurlijk. Dus heb ik er een paar bij gepakt en er een Rudilicious combo van gemaakt. Super lekker al zeg ik het zelf! Eens een keer wat anders, typische Koreaanse smaken, en toch de smaak van Oester behouden. Probeer het eens uit!

Koreaanse oesters

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oester mes
  • Keukenmes

Ingrediënten

Oesters

  • 8 st Oesters

Sausje

  • 1 el Gochujang (Koreaanse chili pasta)
  • 2 el Rice vinegar

Extra toppings

  • sesamolie
  • sesamzaadjes
  • groene ui of lente ui

Instructies 

  • Open de oesters met een oester mesje.
  • Meng de Gochujang en de Rice vinegar tot een egaal sausje.
  • Voeg bij elke oester een theelepeltje van het sausje toe.
  • Voeg bij elke oester een theelepeltje sesamolie toe
  • Verspreid wat getoaste sesamzaadjes over de oesters heen.
  • Snij het groene deel van de groene ui in dunne reepjes en verspreid over de oesters heen.

Notities

Het geheel moet je, net als met “normale” oesters, in één keer in je mond laten glijden en opeten. Je zal dit niet betreuren!
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: korea, Koreaans, Korean
Trefwoord: Koreaans eten, Koreaanse oesters, Korean food, Korean oysters, Oysters
Author

Write A Comment

Rating recept