Corn Dogs, een typisch en zeer populaire Amerikaanse streetfood die we allemaal wel eens gezien of geproefd hebben. Maar wist je dat er ook een Koreaanse Corn Dog bestaat? Die Koreanen hebben eigenlijk gewoon een beter recept dan die Amerikanen, want zij gebruiken Panko, of crunchy aardappel, of gecrushte cornflakes voor de buitenkant.

In dit recept heb ik the best of both worlds gecombineerd en hier nog even wat extra’s aan toegevoegd om het nóg lekkerder te maken. In dit recept gebruiken we geen hotdogs, maar gewoon lekkere dikke vette Cheddar Jalapeno braadworsten! Daarnaast zullen we er een extra laagje kaas aan toevoegen, ook nog een laagje heerlijke bacon, een laag van die Amerikaanse zachte Corn Dog beslag en om het helemaal af te maken een laagje Panko! Met dit recept blijf je mooi in vorm 😉.

Corn Dawgs

Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 1 uur 36 minuten
Porties 4 stuks

Equipment

  • Barbecue
  • Rookhout
  • Frituurpan
  • Saté stokjes
  • Vershoudfolie

Ingrediënten

Corn dog beslag

  • 120 gr bloem
  • 120 gr maïsmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 st eieren
  • 300 ml karnemelk
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 el suiker

Overig

  • 4 st Jalapeno Cheddar braadworsten (Butchery)
  • 1 pakje cheddar kaas
  • 1 pakje gerookte bacon
  • 1 pak panko

Instructies 

  • Warm de barbecue op tot ongeveer 100 graden
  • Steek de stokjes in de worst terwijl je de worsten recht duwt op een snijplank of bord. Hierdoor zijn de Corn Dawgs straks mooi recht.
  • Voeg rookhout toe aan de barbecue en leg de worsten erop
  • Laat de worsten een half uurtje roken
  • Maak ondertussen het beslag door alle ingrediënten in een kom te doen en dit te mixen tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje de dikte hebben van pannenkoeken beslag. Is het te dik, voeg wat karnemelk toe. Is het te dun, voeg wat bloem toe.
  • Haal de worsten na een half uur van de barbecue en laat ze afkoelen
  • Nadat ze afgekoeld zijn haal je het velletje van de worsten af
  • Rol er de cheddar kaas omheen en daar omheen de gerookte bacon
  • Rol het nu in vershoudfolie zodat het in vorm blijft en leg vervolgens een half uurtje in de vriezer zodat het straks niet uit elkaar valt
  • Doe in de tussentijd panko op bord en voeg hier een snuf zout aan toe
  • Zet de friteuse aan op 180 graden
  • Haal na een half uur de worsten uit de vriezer en haal het vershoudfolie er weer van af
  • Dompel de worsten één voor één onder in het beslag en rol vervolgens in de panko mix tot ze volledig bedekt zijn met panko.
  • Doe de Corn Dawgs in de friteuse en wacht tot ze mooi goud bruin zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe ze niet allemaal tegelijk in de friteuse want dan worden ze niet volledig bruin rondom.
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: corn dogs
Author

Write A Comment

Rating recept