Als rasechte Brabander hou ik (Ruud) enorm van worstenbrood, maar ook onze zuiderburen hebben heerlijke variaties op worstenbrood. Zo kwam ik eens een heerlijk worstenbrood tegen in Antwerpen, één van mijn favoriete Belgische steden vol met culinaire hoogstandjes. Het broodje was een heerlijk fluffy met een zoete toon, terwijl het worstje lekker hartig was.

Met dit recept heb ik mijn versie van dit heerlijk Antwerps worstenbroodje gemaakt. De worsten met Espresso en rode peper geven een lekkere kick. De agave siroop en het zout geven een verrassende twist wanneer je er een hap van neemt. De agave siroop zou je ook kunnen vervangen voor Maple Syrup natuurlijk. Honing als je écht gek wilt doen maar dat overheerst al vrij snel dus kijk er mee uit!

Antwerps worstenbrood

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 4 st Espresso rode peper braadworsten (Butchery)
  • 1 el Agavesiroop
  • 2 tl Zout
  • 3 el Panko
  • 1 blik Croissantdeeg groot (Blik voorverpakt)
  • 1 st geklopt ei

Instructies 

  • Verwarm de barbecue voor op 200 graden
  • Haal de worsten uit hun velletje en doe de vulling ineen kom
  • Voeg hier 2 theelepels zout, 1 eetlepel agave siroop en3 eetlepels panko aan toe
  • Mix met je handen tot je een fijn gehakt hebt
  • Rol het croissant deeg uit en splits in vierkanten (2 croissant vellen aan elkaar)
  • Rol nu worstjes van het gehakt en leg deze op de rand van een deeg vierkantje
  • Rol er nu mooie broodjes van en bestrijk met het ei
  • Bak de broodjes ongeveer 10 minuten op de barbecue oftot de broodjes mooi gevormd zijn en een mooie kleur hebben gekregen
Auteur: Ruud Schoenmakers
Gang: Borrelhapje
Keuken: belgisch
Trefwoord: antwerpen, worstenbrood
Author

Write A Comment

Rating recept